
Sidste år blev der gennemført 102.500 korte virksomhedspraktikker. Det tal forventer et flertal af jobcentercheferne vil stige med over 25 pct., så vi komme op i nærheden af 125.000 praktikker i år. Sidste år steg antallet af virksomhedspraktikker med hele 73 pct.
- Når vi som jobcenter skal kontakte en virksomhed, så er virksomhedspraktik et billigt, enkelt og fleksibelt redskab på typisk nogle få uger. Det er trappetrinnet til et løntilskudsjob eller et ordinært job. Vi bruger for eksempel virksomhedspraktik til ufaglærte ledige, der har brug for at snuse til andre brancher, og til kontanthjælpsmodtagere, der skal vænne sig til at være på en arbejdsplads, fortæller Anne Haarløv, jobcenterchef i jobcenter Roskilde.
Jobcentercheferne forventer også, at flere ledige kommer i løntilskudsjob. De forventede stigninger i 2011 kommer oven i 2010, hvor der var i alt 44.000 løntilskudsjob, og antallet af fx private løntilskudsjob blev mere end fordoblet, mens der blev 20 pct. flere offentlige løntilskudsjob.
Stigningen i den virksomhedsrettede aktivering kommer ikke af sig selv. Stort set alle jobcenterchefer nemlig 89 pct. bruger flere ressourcer til at opsøge virksomheder, og jobcentrene bruger mange forskellige metoder.
- Vi har gang i mange metoder. I Roskilde har vi et velfungerende netværk med 300 lokale virksomheder omkring det rummelige arbejdsmarked. Vi har samarbejde med nabokommunernes jobcentre om at få langtidsledige ufaglærte ud i virksomhedspraktik. Senest har vi i fællesskab og sammen med de lokale a-kasser besluttet at få gang i nogle rotationsprojekter, hvor ledige kommer ind som vikarer på en virksomhed, mens de ansatte er på kursus, forklarer Anne Haarløv.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.