Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Flere lærere skal undervise mere

Lærernes maksimale undervisningstid bliver med ny aftale i Ringkøbing-Skjern øget til 784 timer, der kommer mere fokus på pædagogisk ledelse og arbejdet med at fjerne bureaukrati i planlægningen fortsætter
1. APR 2011 12.17

RINGKØBING-SKJERN: Ringkøbing-Skjern Kommune har indgået en ny aftale med Danmarks Lærerforenings lokalkreds, Fjordkredsen. Aftalen fastholder arbejdstidsaftalen fra 2008, og der er blevet plads til at øge lærernes maksimale undervisningstid, oplyser kommunen.

- Det er en god og fremadskuende aftale, der er indgået med Fjordkredsen. Det har ikke været en nem opgave, fordi der både skulle findes besparelser og mere undervisningstid til eleverne. Derfor vil jeg gerne rose parterne for den måde, de har løst opgaven på, siger formand for Børne- og Familieudvalget, Lennart Qvist (V).

Forud for aftalen havde byrådet besluttet, at der skulle ske besparelser på de kommunale aftaler med Fjordkredsen på 675.000 kr. Samtidig var det et politisk ønske, at en ny aftale fik den betydning, at lærerne generelt skulle anvende mere af deres samlede arbejdstid på elevrelaterede opgaver, ligesom der skulle arbejdes hen mod det vejledende timetal for eleverne.

Svær aftale at få i land
Lærernes maksimale undervisningstid bliver med aftalen øget til 784 timer, der kommer mere fokus på pædagogisk ledelse og arbejdet med at fjerne bureaukrati i arbejdsplanlægningen fortsætter.

Både formand for Fjordkredsen, Inger Hjort, og formand for Skolelederforeningen i Ringkøbing-Skjern Kommune, Ole Graversen, er tilfredse med den nye arbejdstidsaftale.

- Alle parter har været indstillet på at finde en god løsning, og det er lykkedes - selv om aftalen har været svær at få i land. Hele processen er et eksempel på, hvordan man gennem en aktiv dialog kan skabe en aftale, der er stram økonomisk og som alligevel peger fremad, mener Inger Hjort og Ole Graversen.

ka