Flere kommuner ansætter igen uddannelsesvejledere

KORT NYT24. SEP 2021 12.24

Flere kommuner genindfører uddannelsesvejledning for egen regning, efter at den ellers er fjernet fra Christiansborgs side, skriver Folkeskolen. Kommunerne vil gøre sig mere attraktive som uddannelseskommuner.

Fagbladet har talt med bl.a. Mariagerfjord og Aalborg kommuner. Førstnævnte har som en del af en firårig beskæftigelsesplan besluttet at genindføre muligheden for en individuel vejledning for alle elever, som fremover bliver tilbudt to individuelle samtaler med en vejleder. Kommunen kunne nemlig konstatere, at mange unge rykkede ud af kommunen for at tage en uddannelse.

- Så pegede politikerne på os og sagde: "Hvorfor gør I ikke noget?" Hvortil vi jo måtte svare, at det kan vi reelt ikke, for vi må kun tale med de ikke-uddannelsesparate. Så sagde vores politikere, at det var de ikke klar over, så det ville de gøre noget ved, for det var deres holdning, at det giver mening, at alle selvfølgelig får den mulighed. Resursemæssigt er der investeret en del i det her politisk. Og det er vildt fedt og spændende, siger Kamilla Kaup-Nielsen, afdelingsleder i Uddannelsesvejledningen i Mariagerfjord.

ibs