Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Flere kommunale opgaver sendes i udbud

I et forsøg på at undgå at blive pålagt tvangsudbud indbyder landets kommuner nu regeringen til forhandlinger om øget kommunal konkurrenceudsættelse frem til 2015
18. MAR 2011 7.17

Landets kommuner er parate til at øge konkurrenceudsættelsen af kommunale opgaver betydeligt i forhold til i dag og sende langt flere områder som børnepasning, ældrepleje, teknisk service og grønne områder i udbud, skriver Berlingske.

Dermed lægger kommunerne op til en skærpet konkurrence mellem offentlige og private leverandører om at kunne tilbyde den bedste og billigste service til gavn for både borgere og kommunekasser.
I et brev, der er sendt til flere ministre, opfordrer KL regeringen til at styrke det offentlig-private samarbejde med en ny tre-årig aftale, der skal fastlægge målene for hvor stor en andel af kommunernes opgaver, der skal konkurrenceudsættes.

Kommunerne skulle i perioden 2007-10 - ifølge en aftale med staten hæve andelen af opgaver i udbud fra 20 til 26,5 pct. Men denne aftale udløb ved årsskiftet og er endnu ikke blevet fornyet.