Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Fire kommuner laver fælles køkkenselskab

'Mad til hver dag I/S' skal levere mad til de borgere, der er visiterede til at få madservice

Borgmestrene Helge Friis (S), Ole Find Jensen (S), Erik Lund (K) og Kirsten Jensen (S) fra fra Halsnæs, Frederikssund, Allerød og Hillerød kommuner mødtes tirsdag eftermiddag for at sætte de endelige underskrifter på stiftelsen af det nye køkkenselskab 'Mad til hver dag I/S'.

- Jeg er yderst tilfreds med, at vi fire kommuner er lykkedes med at etablere et fælles selskab, som professionelt og effektivt løfter en vigtig opgave for vores borgere. Den form for kommunalt samarbejde er der både perspektiv og sund fornuft i, siger borgmester Erik Lund, Allerød.

I Halsnæs er borgmester Helge Friis også rigtig glad for det nye samarbejde:

- Når vi er fire kommuner, der går sammen, sikrer vi god kvalitet, lave priser og fleksible løsninger, siger han. Han har fået mange positive tilbagemeldinger efter at 100 borgere fra Halsnæs har været på besøg i køkkenet og smagt maden.

Én million måltider om året
De 53 ansatte i køkkenet, Mad til hver Dag I/S, skal lave op imod én million måltider mad om året til 2.500 borgere. De ansatte kommer fra alle fire kommuner. I alt har tre personer mistet deres arbejde ved at de enkelte kommuner har nedlagt deres eksisterende køkkener, og etableret sig på Lokesvej i Hillerød.

- Vi ville selvfølgelig helst have beholdt alle, for de var alle rigtig kompetente og dygtige. Men en sammenlægning af fire køkkener betyder også, at der er nogle funktioner, man kan slå sammen og effektivisere, siger direktør for køkkenselskabet, Mads Aagaard Madsen.

Borgmester Ole Find Jensen fra Frederikssund siger om det nye køkken:

- Jeg er glad for at vi kan tilbyde vores borgere mad fra det nye selskab. Vi har fået et køkken med personale fra alle kommunerne, og det betyder også, at vi har sikret, at personalet i køkkenet også kender til de forskellige kommuner og de debatter om madservice, der eventuelt har været i kommunerne.

Bestyrelsen i det nye køkken består af otte politikere - to fra hver kommune. Hillerøds borgmester, Kirsten Jensen, er valgt som bestyrelsesformand.

Det fælles køkken kommer i gang med at levere mad til borgerne i de fire kommuner den 1. april.

mou