DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Fire kommuner er i dag over restriktionsgrænse

Fire kommuner har en kritisk incidens over 200, men Ishøj er i en liga for sig. Der er fundet 520 nye smittede det seneste døgn.

Ishøj skiller sig i stigende grad ud i de daglige smittetal.

Ganske vist har kommunen længe ligget i toppen med det højeste incidenstal - antal smittede pr. 100.000 indbyggere på en uge - men forskellen til de næstværst ramte bliver større og større.

I dag er Ishøjs incidens steget til 424, hvilket er tæt på dobbelt så meget som Høje-Taastrups 233 på andenpladsen og Halsnæs' 227 og Rødovres 222 på de følgende pladser.

De fire kommuner er i dag de eneste, som er over en incidens på 200. Det tal er interessant, fordi de 200 i incidens fra på mandag bliver grænsen for, hvornår en kommune skal lukke blandt andet sine skoler, SFO'er og ungdomsuddannelser. Det er følgen af en bred politisk aftale på Christiansborg fra i onsdags, som skal endeligt godkendes i Epidemiudvalget i morgen.

I går var seks kommuner over grænsen, men det er lykkedes Albertslund og Brøndby at komme under i dag.

I weekenden fik Rødovre og Albertslund besked på at holde deres skoler og fritidsordninger lukket i dag, fordi incidensen var over 200. Før påske fik Fredensborg, Gladsaxe og Halsnæs besked på at holde deres skoler lukket indtil 11. april. I forvejen var de lukket ned i Ishøj, Vallensbæk og Brøndby.

I andre kommuner er det enkeltskoler og SFO'er i særligt hårdt ramte sogne, der er lukket ned. Det sker, hvis incidensen overstiger 400, hvis der er registreret over 20 tilfælde på en uge, og hvis positivprocenten er over to.

I den anden ende af skalaen er 12 kommuner under den såkaldte bekymringsgrænse på incidens 20, nemlig Læsø, Ærø, Samsø, Fanø, Holstebro, Bornholm, Ikast-Brande, Vordingborg, Brønderslev, Struer, Haderslev og Skive.

520 nye smittede

Det seneste døgn er 520 testet positiv med PCR-test. De er fundet blandt over 182.000 PCR-test, hvilket giver en smitteprocent på 0,29.

Udover de mange PCR-test er ikke færre end 201.000 testet med lyntest. De er mere usikre, og derfor tæller resultaterne herfra ikke med i dagens tal fra Statens Serum Institut.

Der har været to nye dødsfald relateret til corona. Der er nu 219 indlagte, hvilket er en færre end i går. Der er nu 38 på intensiv, heraf 28 i respirator.