Festival-bestyrelse afbryder samarbejde med direktøren
Henrik Thorsager Andersen blev ansat som festivaldirektør 11. december af blandt andre borgmester Mogens Jespersen (V) til venstre og viceborgmester Leif Skaarup (S) til højre.
Foto: Festival of Europe

Festival-bestyrelse afbryder samarbejde med direktøren

Planerne om et europæisk Folkemøde i Mariagerfjord fra næste år skal styres af en ny topfigur - den første holdt kun et halvt år.

MARIAGERFJORD: Henrik Thorsager Andersen er ikke mere direktør for Festival of Europe. Han og bestyrelsen for festivalen, der har som ambition at udvikle et årligt folkemøde i Mariager med deltagere fra hele Europa, har afbrudt samarbejdet, oplyser festivalen på sin hjemmeside.

"Henrik har gjort et flot stykke arbejde med at etablere rammerne for festivalen. Nu går udviklingen af Festivalen ind i en fundraising fase, som vi er enige om kræver andre kræfter," hedder det i den kortfattede meddelelse.

Festival of Europe er blevet til på initiativ af Mariagerfjords borgmester Mogens Jespersen (V) og viceborgmester Leif Skaarup (S), og foreningen har Stine Bosse som formand for bestyrelsen. 

Henrik Thorsager Andersen blev ansat tilbage i december. Han kom fra et job som head of event i Odense Sport & Event, og han har tidligere blandt andet arbejdet hos DR Koncerthuset, Fredericia Messecenter og DGI-byen & Øksnehallen.

Debut næste år

Den første festival er planlagt til at foregå 25.-28. august næste år, hvilket sker med et kommunalt tilskud på 750.000 kr. Den 28. august i år tyvstarter man med en EU-dag med fokus på EU set fra Danmark.

Da Henrik Andersen blev ansat, forudså Stine Bosse, at han ville få sin sag for.

- Henriks job kommer til at være EU-samarbejdet i en nøddeskal. Han får sin sag for. Det her job kræver en diplomatisk ildsjæl, der kan jonglere med 27 lande og kulturer og i sidste ende levere et konkret resultat inden for tidsfristen. Hvis han - og vi - lykkes, kan vi til gengæld efterlade et historisk projekt, som vil kunne leve i årtier fremad her i Danmark og danne idébank for lignende events i andre EU-lande, sagde hun dengang.

Men nu bliver det altså en anden, som skal føre visionerne ud i livet.

Festival of Europes bestyrelse består ud over Stine Bosse også af de to initiativtagere Mogens Jespersen og Leif Skaarup samt repræsentanter fra Region Nordjylland, Musikkens Hus & Aalborg Symfoniorkester, Dansk Industri samt et lokalt pengeinstitut.