Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

KV21:
Fem spidskandidater valgt - med og uden personstrid i bagagen

Følg de seneste udpegninger af spidskandidater i de mindre partier SF, R, K og NB. I Fredericia, Kolding, Glostrup, Gribskov og Furesø.
30. NOV 2020 12.00
TEMA: KV21

I Fredericia har SF, der i dag ikke er i byrådet, valgt ny spids, efter at den hidtidige spids og tidligere byrådsmedlem Marianne Thomsen er blevet ramt af en blodprop, skriver Fredericia Dagblad. Den nye spids er Sune Nørgaard Jakobsen.

Partiet har været ramt af uro, efter at et valg af Thomsen i juni blev omstødt på en teknikalitet, og et nyt valg af hende som spids i august førte til en udmeldelse fra fire andre kandidater, der var utilfredse med valget af hende og partiets linje.

SF fik ved KV17 blot 979 stemmer i kommunen, hvor prisen for et mandat i snit var 1.339. Et centrum-venstre-valgforbund gav mandater til S og EL, men ikke R og SF.

I nabokommunen Kolding har De Radikale også været ude i personstrid, idet byrådsmedlem Jesper Elkjær forlod partiet utilfreds med samarbejdet med sin nye partifælle Merete Due Paarup, der er V-afhopper. Nu er hun, der alene repræsenterer R i byrådet, så blevet spids, oplyser JydskeVestkysten.

I Glostrup er der genvalg til K-spids Dan Kornbek Christiansen, oplyser Folkebladet. Også han sidder i en enmandsgruppe i byrådet.

I Gribskov er der nyvalgt en spids hos De Konservative, oplyser Kattegat.nu. Med stemmerne 19 til Erick Thürmer, 34 til Trine Egetved og fire blanke er sidstnævnte, der i dag repræsenterer partiet i byrådet, valgt. Thürmer havde i sidste øjeblik meldt sig som modkandidat til Egetved.

Spids ved KV17 var byrådsmedlem Jesper Behrensdorff, der i maj forlod partiet til fordel for nytgribskov. Det skete på baggrund af, at K-baglandet og Egetved ønskede en mere markant oppositionspolitik og ligesom DF meldte sig ud af konstitueringen bag borgmester Anders Gerner Frost (nytgribskov). 

I Furesø er der valgt spids i Nye Borgerlige, der dermed stiller op for første gang, oplyser sn.dk. Det blev systemudvikler Søren Højbjerg, der i 1990'erne stillede op for S i Lyngby-Taarbæk.