Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

KV21:
Fem SF-spidser udpeget - to for tredje og en for fjerde gang

Følg de senest udpegede spidskandidater til KV21 fra SF - i Gladsaxe, Faxe, Norddjurs, Aabenraa og Ringsted - og et comeback i Sønderborg.
9. MAR 2021 8.15

I Gladsaxe er der genvalg til SF-spids og i øvrigt organisatorisk næstformand i SF, Serdal Benli. Det bliver hans tredje valg som spids til byrådet, hvor SF i dag har to ud af 25 pladser. Viceborgmesteren stiller også op til Folketinget.

Ved KV17 blev Benli med 1.380 nummer to på den lokale top-fem over personlige stemmer efter borgmester Trine Græse (S) med 4.122 og foran Pia Skou med 1.342, Trine Henriksen (EL) med 998 og Martin Skou Heidemann (V) med 884.

I Faxe er der et nyt navn øverst hos SF, oplyser sn.dk. Det er Michelle Frese, der er ny på kandidatlisten og erstatter spidsen fra KV17, Henrik Friis, der har SF's ene plads ud af de 25 i byrådet. Debutanten er partiets første kvindelige spids i Faxe.

I Norddjurs har den mangeårige SF-spids Mads Nikolajsen helt valgt at stoppe sin byrådskarriere, og som spids efterfølges han ifølge Randers Amtsavis nu af byrådsmedlem og vuggestueleder Aleksander Myrhøj. Myrhøj er i sin første periode, hvor SF har to ud af 27 pladser.

I Aabenraa er der - ligesom i Gladsaxe - genvalg for tredje valg i træk til spidsen, skriver JydskeVestkysten. Michael Christensen har siddet i byrådet i to perioder snart - i denne på SF's ene ud af 31 pladser.

I Ringsted er byrådsmedlem Britta Nielsen genvalgt som spids. Hun er ene SF'er ud af 21 i byrådet. Hun har været spids siden KV09.

I Sønderborg er der måske et comeback på vej, for SF-veteranen, 74-årige Jørgen Jørgensen har fået smag for byrådsarbejdet igen, oplyser JydskeVestkysten. Han røg ud af byrådet ved KV09, hvor partiet havde to ud af de 31 pladser, men siden ingen har haft.