DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Fem lokalaviser omkring København skifter ejer

KORT NYT14. JUN 2021 15.12

Sjællandske Medier har for et ukendt beløb opkøbt fem af Dansk Avistryks lokale ugeaviser, der dækker hovedstadsområdet og samlet set havde 109.000 læsere i 2020. Tidligere på året købte Sjællandske Mediers 13 nordsjællandske lokalaviser af JP/Politikens Hus. Det skriver MediaWatch.

De fem medier er Ballerup Bladet, Gladsaxe Bladet, Brønshøj-Husum Avis, Rødovre Lokal Nyt og Folkebladet for Glostrup, Brøndby & Vallensbæk. Der følger 20 ansatte med købet, der vil komme til at se forskellige ændringer, da der nogle steder er udgivelser, der overlapper hinnanden. Ugeavisen Vestegnen i Glostrup, Brøndby og Vallensbæk og Vestegnens udgave i Rødovre bliver alle lukket.

- Med vores ugeavisopkøb har vi reelt oprustet vores indholdsproduktion med 40 journalister, der er finansieret af ugeavisannoncesalget. Vi har 160 journalister på Sjælland, der producerer indhold, som i dag bruges på print og digitalt. Om 5-10 år kan man forestille sig, der er et meget større digitalt forbrug, men til den tid har vi udviklet de modeller for forretningen, der passer til den digitale udgivelse, siger Jens Nicolaisen, der er adm. direktør i Sjællandske Medier.

mh