DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Faxe: Tillid til S-spids sat til afstemning efter intern uro

KORT NYT8. MAR 2021 15.09

FAXE: Søndag var tilliden til socialdemokraternes spidskandidat i Faxe Kommune, Christina Birkemose, til drøftelse som det eneste punkt ved en næsten fem timer lang ekstraordinær generalforsamling. Nu er tilliden til Birkemose som spidskandidat blevet sat til afstemning blandt medlemmerne, skriver TV2 Øst.

Den seneste uge op til generalforsamlingen er kritikken af Christina Birkemose taget til, og partifællen Laura Vestina Andréa gjorde det offentligt med et længere facebookopslag med en hård kritik af Birkemoses evner til at lede og samarbejde. Hun udtrykker stor mistillid til Birkemose som borgmesterkandidat og ønsker ikke selv at genopstille ved KV21 på grund af sine oplevelser.

I partiets lokale facebookgruppe har der også været stor debat om spidskandidaten, hvis status på spørgsmålet om tillid nu er til afstemning blandt medlemmerne. Afstemningen blev sat i gang mandag og løber frem til torsdag eftermiddag. Herefter vil bestyrelsen på et møde planlægge, hvordan man kommer videre, siger formanden for fællesledelsen, Erling Johansen, til TV2 Øst. Selv vil Christina Birkemose ikke udtale sig, før afstemningen er slut.

mh