DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Faxe-borgmester kritiseres for at bagatellisere krænkende adfærd

Som kommentar til Morten Østergaards sygemelding skriver Ole Vive (V) med grinende smileyer på Facebook: "Til jer der stak mig en flad - vi er kvit".

FAXE: Faxes borgmester Ole Vive (V) blander sig i debatten om sexisme på de sociale medier med en kommentar fra sit eget liv til nyheden om, at Morten Østergaard sygemelder sig:

"Hvis det her er den nye mandetype, så er jeg glad for at være af den gamle årgang. Og til dem jeg har klappet i røven !! UNDSKYLD ! Og til Jer der stak mig en flad - vi er kvit".

Jeg har ellers holdt min kæft men ....... Hvis det her er den nye mandetype, så er jeg glad for at være af den gamle...

Slået op af Ole ViveMandag den 12. oktober 2020

Men det har bragt ham i alvorlige modvind. Borgmesteren får både kommentarer fra folk, der joker med ham om hans klap i numsen, og folk, der tydeligvis ikke finder det sjovt. 

Én spørger til en uddybning, og Ole Vive uddyber, at "det er sådan set en kommentar til, at Morten Østergaard nu har det privilegie, at kunne sygemelde sig efter han har hævet sig op og været mere katolsk end paven. Jeg synes sådan set han skulle tage og passe sit arbejde, og kan han ikke det, så burde han søge selvbetalt orlov indtil han kan passe sit arbejde igen".

Ingen uddybning

En sognepræst spørger i kommentartråden direkte til, om borgmesteren går og klapper kommunalt ansatte i røven, eller hvem det er, han undskylder til. Vive svarer, at"nej, selvfølgelig gør jeg ikke det" og "lad os nu slå fast for en gang, at overgreb IKKE på nogen måde er acceptabel(t)."

Kommentaren fra byrådsmedlem i nabokommunen Stevns Line Krogh Lay (R) er "Egentlig under lavmålet for en borgmester!", og en medarbejder i Faxe Kommune spørger - uden at få svar fra Vive: "Som medarbejder i din kommune, vil jeg meget gerne have, du uddyber det her. Jeg føler mig nemlig utryg ved at gå på arbejde, nu jeg ved, at en overordnet griner af sexisme og mener, at en uønsket hånd på enten lår eller bagdel skal bagatelliseres. Kan det virkelig være rigtigt?"

Ole Vive, der slog sin første kommentar op mandag aften, skrev selv sit seneste svar tirsdag formiddag og svarede blandt andet ikke på det seneste fra den kommunalt ansatte. Onsdag formiddag får han stadig spørgsmål og kritik for at bagatellisere krænkende adfærd.

Han har ikke i dag været at træffe for en kommentar.

I det oprindelige opslag er nu tilføjet: "Opdatering! Hej venner. De fleste kender mig som en, der ofte bruger humor også om mere alvorlige emner. Det betyder bestemt ikke, at jeg ikke tager det alvorligt. Og jeg vil gerne understrege, at det selvfølgelig ikke er i orden at opføre sig krænkenkede og upassende overfor andre mennesker. Vh Ole."