Farsø får kæmpe biogasanlæg trods naboprotester

KORT NYT13. AUG 2019 7.45

VESTHIMMERLAND: Mandag blev der taget første spadestik til et nyt stort biogasanlæg på Holmevej mellem Farsø og Haubro i Vesthimmerland. Naboerne frygter, at biogasanlægget vil give lugtgener, og at støjen fra lastbilerne, der kører biomasse til anlægget, bliver for høj, skriver TV2 Nord.

I alt er der blevet indgivet 18 indsigelser i forbindelse med byggeriet. Det nye biogasanlæg kommer til at blive cirka 114.000 kvadratmeter stort, og der skal køres 750 ton biomasse ind i anlægget hver dag. Til trods for det har først miljø- og teknikudvalget og derefter økonomiudvalget i Vesthimmerlands Kommune valgt at give tilladelse til byggeriet af biogasanlægget. 

- De indsigelser, der har været, synes jeg, vi har lyttet til. Det ene handler om transport gennem Haubro by. Det har vi lyttet til, og derfor har vi lagt en klausul ind, så der ikke er nogen lastbiler, der må køre ind igennem Haubro.  Den andet bekymring har gået på lugtgener, og det regner vi med, bliver så minimalt, at det ikke bliver et problem, siger Per Bach Laursen (V), borgmester i Vesthimmerland.

MG

Se flere stillinger
Nyhedsbrev