DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Fagforeninger vil ikke vente. OK21 bliver alligevel ikke OK22

Efter måneders overvejelser er Forhandlingsfællesskabet landet på at følge den oprindelige tidsplan.
19. JUN 2020 11.55
TEMA: Corona

Efter flere måneders analyser og vurderinger har de offentligt ansattes organisation Forhandlingsfællesskabet besluttet, at man alligevel ikke ønsker at udsætte OK21 til 2022 ved at at forlænge de eksisterende overenskomster. I stedet holder man fast i den oprindelige tidsplan.

Det er usikkerheden på grund af corinasituationen, der fik fagforeningerne til at gå ind i overvejelser om en udskydelse, men der var ikke enighed indbyrdes mellem dem om en udsættelse.

- Det er ingen hemmelighed, at forbundene har set forskelligt på strategien. Økonomiske krisetider har altid ført til snævre resultater, mens højkonjunkturer har betydet pæne overenskomster, siger Forhandlingsfællesskabets formand, FOA-formand Mona Striib.

- Vi kommer ikke uden om, at vi med den parallelle lønudvikling og reguleringsordningen bliver påvirket af lønudviklingen på det private område. Det helt afgørende er nu, at vi står sammen om de kommende forhandlinger og presser de offentlige arbejdsgiverne til en fornuftig ramme i forhandlingerne, siger Mona Striib i en kommentar.

mk