Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Færre tilkendes førtidspension

Færre personer fik tilkendt førtidspension i årets første kvartal sammenlignet med sidste år. Det kan skyldes det store politiske fokus
KORT NYT15. JUL 2011 14.41

16 procent færre fik tilkendt en førtidspension i første kvartal af 2011 i forhold til samme kvartal året før. Det viser en opgørelse fra Ankestyrelsen.

Ifølge Dorte Caswell, forsker ved Anvendt KommunalForskning (AKF), kan en forklaring på faldet være et politisk ønske om at begrænse antallet af førtidspensionister.

- Man kan forestille sig, at kommunerne med beskæftigelsesregionerne åndende tungt i nakken gør alt, hvad de kan, for at begrænse antallet af tilkendte førtidspensioner, siger hun til Fagbladet 3F.

Dorte Caswell forklarer, at det overordnet set kan virke positivt, at det er lykkedes at begrænse antallet af mennesker, der ender på en livslang forsørgelse.

- Men jeg forbeholder mig retten til at være skeptisk over, hvor lykkeligt det egentlig er, siger hun. Hun henviser til, at alternativerne til de borgere, der ikke kan få tilkendt en førtidspension, er små.

KL ønsker ikke at kommentere tallene fra Ankestyrelsen.

- Det er for tidligt at sige noget. Når det drejer sig om tal fra første kvartal, er de behæftet med en vis usikkerhed, siger Ulrik Petersen, chefkonsulent i KL.