Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Færre nytilmeldte ledige i sidste uge trods top ved månedsskiftet

Den ventede bølge af nye ledige fredag 1. maj blev mere end neutraliseret af resultatet for ugens øvrige dage.
4. MAJ 2020 10.55
TEMA: Corona

Antallet af nytilmeldte ledige landede i sidste uge på lavere niveau end gennemsnittet af de foregående fem år, fremgår det af friske tal fra Beskæftigelsesministeriet.

Ministeriet monitorerer på daglig basis ekstraledigheden under coronakrisen, men i sidste uge blev resultatet ikke ekstra nye ledige, men godt 400 færre nye ledige end de foregående år.

På grund af månedsskiftet toppede den ekstra nyledighed ellers fredag 1. maj med lidt over 2.000 nye tilmeldte, men da ugen var slut, var den ekstra nyledighed blevet mere end ophævet af færre nyledige end de foregående år mandag, tirsdag og lørdag. Kurverne over artiklen viser hvordan (den sidste uge længst til højre).

Kurven med den sorte linje øverst viser antallet af nye ledige den pågældende dag, den stiplede linje er gennemsnittet for de seneste fem år, og den røde linje viser, hvor mange ekstra ledige, der er kommet under coronakrisen. De dage den røde streg dykker under 0, har der været færre ledige end de foregående års gennemsnit.