Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Færre henvendelser fra kræftpatienter til sygehuse

KORT NYT7. APR 2020 6.58
TEMA: Corona

Mens der er travlhed på sygehusenes afdelinger, der behandler coronapatienter, er der anderledes stille på de afdelinger, som udreder borgere for andre alvorlige sygdomme. I Region Nordjylland er der 18 pct. færre, der er henvist til en kræftpakke under coronaudbruddet.

En opgørelse fra samme region viser, at antallet af patienter, der i marts blev henvist til en udredning for kræft- eller hjertesygdomme, lå markant lavere end i samme tidsrum sidste år. Konkret oplevede sygehusene i regionen et fald på 39 pct. i antallet af henvisninger til kardiologien, der udreder hjertepatienter.

Kristeligt Dagblad har desuden spurgt landets øvrige fire regioner, om de har oplevet et fald i antallet af henvisninger til kræftpakker. Region Syddanmark bekræfter et fald på mellem 20 og 25 pct. på regionens hospitaler. I en mail skriver Region Sjælland, at de 'kan bekræfte en tendens til fald i antallet af henvisninger til kræftpakkeforløb fra nedlukningsperioden midt i marts'. De to sidste regioner, Hovedstaden og Midtjylland, har ikke svaret på henvendelsen.

Ritzau