Professor Niels Egelund fra Danmarks Pædagogiske Universitet kalder ifølge Berlingske weekendens økonomiaftale mellem regeringen og KL et fremskridt.
Aftalen indebærer, at en diagnose for udviklingsforstyrrelser ikke uden videre skal give adgang til specialundervisning. Desuden skal elever have behov for mindst 12 timers særlig hjælp om ugen, før de skal tilbydes plads i en specialklasse eller på en specialskole, mod seks timer i dag.
- Det er bedst for elever med særlige behov at få hjælp i en normal klasse. Men lærerne skal efteruddannes, og støttepersoner skal følge med. I dag er der også elever, som ikke får den nødvendige støtte, fordi de har behov for over seks timers hjælp om ugen, men ikke får en plads i en dyr specialklasse, siger Niels Egelund.
I dag får hver syvende elev specialundervisning, der koster 13 mia. kr. og udgør 30 pct. af de samlede udgifter til folkeskolen. Niels Egelund forventer en reduktion til 20 pct. Og det bringer Danmark på linje med lande som Sverige og Finland, oplyser undervisningsminister Tina Nedergaard (V).
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.