DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Får ballade efter kritik af arbejdsplads

39 pct. af de medarbejdere, der ytrer sig offentligt om kritisable forhold på deres arbejdsplads, får bagefter problemer
KORT NYT15. JUN 2012 12.43

Hver anden medarbejder frygter, at det vil give problemer på jobbet at gå til offentligheden med kritik af arbejdspladsen. Og med god grund: De medarbejdere, der vælger at ytre sig, betaler ofte en pris. Fire ud af ti har oplevet negative konsekvenser, viser en ny, stor undersøgelse fra FTF.

Andelen, der har fået problemer på jobbet efter at have ytret sig, er dermed vokset siden 2010, hvor FTF foretog en lignende undersøgelse. Dengang lå andelen på 32 pct.

Formand for FTF, Bente Sorgenfrey, mener, at de ansatte bør beskyttes bedre mod fyring og andre usaglige sanktioner, hvis de bruger deres ytringsfrihed. Det vil give dem mere mod på at ytre sig, vurderer hun.

- Når medarbejderne er forholdsvist ringe beskyttet mod usaglige ansættelsesretlige sanktioner, kan vi jo se, at de afstår fra at åbne munden og give deres besyv med om forholdene på arbejdspladsen, siger Bente Sorgenfrey.

tsp