DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Et opgør med kameluldstøffere og hattenåle er tiltrængt

DEBAT Hvis man fx gav en udvalgsformandsløn til alle, kunne man kræve, at folk passede deres job som politiker bedre - bl.a. ved at skrue ned for det primære erhverv
16. DEC 2011 5.51

Af Martin Sten Jørgensen

Jeg synes, Mike Legarth har fat i noget meget rigtigt her, som også er blevet understreget i den seneste tids opinionsundersøgelser; Det tager væsentligt mere tid at være i kommunalpolitik, og derfor burde det være bedre lønnet.

Sagen er bare, at vi lever i et land, hvor det ikke er god stil at give sig selv mere, så Mike Legarth og hans kolleger i Folketinget burde være dem, der satte honoreringen på dagsordenen for KB-medlemmer.

Hvis man fx gav en udvalgsformands/rådmandsløn til alle, kunne man kræve, at folk passede deres job som politiker bedre, og det tror jeg helt sikkert mange ville;- bl.a. ved at skrue ned for det primære erhverv, der p.t. skal passes ved siden af.

Desuden ville det endelig blive et tiltrængt opgør med nogle af de kameluldstøffere, morfar-øffere og hattenåle, der ofte sidder tungt på vægtige poster.

I stedet ville der forhåbentlig gives plads for nye, stærke og yngre kræfter, der ikke orker at skulle trækkes med de førnævnte, samt yngre magthungrende idiosynkrater og partiejere for et usselt honorar, samt fravær af kvalitetstid på job/i karierre, samt familie og venner, som oftest bliver det der skæres på, som det er nu - hvis man orker det.

Jeg synes, man skal gå ind i kommunalpolitik for at ville gøre en forskel og bedre forholdene i demokratiet - med demokratiet - først og fremmest for borgerne i Danmark/ens kommune, sekundært for partiet og endelig for sig selv.

Og det ville bedre kunne ske, hvis noget af det Mike Legarth peger på, blev ændret, for det er nogen gange 'op ad bakke' med de rammer, som der er nu - så jo; Mike Legarth har bestemt en pointe!


1. suppleant til Folketinget, kommunalbestyrelesmedlem på Bornholm, Martin Sten Jørgensen (V)