Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Esbjerg vil styrke idrætsklubberne

Sammen med udvalgte idrætsklubber og et konsulentfirma igangsætter Esbjerg Kommune nu en ny form for samarbejde
3. JAN 2012 14.17

ESBJERG: Samarbejdet går ud på, at udvalgte klubber videreudvikler deres organisation med konsulentbistand fra et lokalt firma, Sporthouse, der indbefatter eksempelvis vejledning til korte og langsigtet kommunikations-, talentudviklings- og økonomiske strategier. Esbjerg Kommune står for koordineringen, finansieringen og opfølgningen.

- Vi, i Esbjerg Kommune, er utrolige glade for den store opbakning initiativet er blevet mødt med, især fra idrætsklubberne, Esbjerg Idrætsråd, Team Danmark og Esbjerg Eliteidrætssamråd, og vi forventer os meget af samarbejdet, fortæller Knud Jager Andersen (SF), formand for Kultur & Fritidsudvalget.

- Initiativet gavner ikke alene elite- og talentudviklingsmiljøet, men også breddeidrætten. Vores indtryk er, at der jævnligt sker udskiftninger i de enkelte klubbestyrelser, og en stærk og nedskreven organisering betyder, at den nye bestyrelse har viden til at fortsætte og videreudvikle tidligere bestyrelsers arbejde, siger Knud Jager Andersen.

Både bredde og elite
Bredde- såvel som eliteidrætten er repræsenteret, da muligheden er givet til klubber på tre forskellige niveauer. Klubber der allerede er eliteklubber, har potentiale til at blive eliteklubber, eller leverer talenter til eliteklubber. De såkaldte prioriterings-,udviklings- og rekrutteringsklubber.

- Tanken er, at disse klubber danner en form for treenighed, hvor hver klub udvikler sin egen organisation, men også deres relation til andre klubber. Med en stærkere organisering og et tættere samarbejde kan klubberne skabe flere synergier, og afsætte flere ressourcer til talentudvikling og elitemiljøet. Med den stærkere organisering, skaber foreningerne, på den måde, rammer til endnu bedre præstationer - både på den korte og lange bane, siger Kultur & Fritidschef Mads Stendorf.Initiativet til klubudviklingssamarbejdet kommer fra Esbjerg Kommune og er udviklet i samarbejde med SportHouse, med bidrag fra kommunens samarbejdspartnere.

ka