Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Esbjerg omskoler fyrede slagterimedarbejdere

Esbjerg omskoler fyrede slagterimedarbejdere

500 job forsvinder, når Danish Crown i Esbjerg lukker, men kommunen vil have de fyrede slagterimedarbejdere tilbage i arbejde
11. MAJ 2012 14.21

ESBJERG: I Esbjerg er borgmester Johnny Søtrup (V) skuffet over de mange fyringer i kølvandet på nedlæggelsen af Danish Crown i Esbjerg, som betyder, at 500 arbejdspladser forsvinder efter sommeren.

- Meddelelsen fra Danish Crown om at lukke slagteriafdelingen i Esbjerg er meget beklagelig, men vi må få det bedste ud af situationen. Vores Jobcenter er allerede ved at gøre klar med et udrykningsteam, så de mange hundrede berørte medarbejdere hurtigt kan komme videre, fortæller Johnny Søtrup (V) i en pressemeddelelse.

Reddet før
Det er ikke første gang jobcenteret går aktivt ind og hjælper Danish Crown. Tilbage i 2010 var der en større fyringsrunde, hvor 328 medarbejdere stod til fyring. Men få måneder efter fyringsrunden stod kun 68 medarbejdere tilbage uden arbejde. Danish Crown kunne selv omplacere en række medarbejdere, og Jobcenteret var også i stand til at videreformidle mange medarbejdere eller få dem startet på en uddannelse.

- Vi har et rigtig godt samarbejde med Danish Crown, så jeg vil tage kontakt til ledelsen hurtigst muligt, så vi i fællesskab kan få lavet en slagplan for den videre indsats. Vi vil bl.a. tilbyde Danish Crown at etablere et minijobcenter i deres slagteri. Det har vi gode erfaringer med fra sidste gang. Desuden vil vi inden for kort tid sende vores udrykningsteam af sted, så de kan give mere grundlæggende informationer til medarbejderne om det videre forløb, og hvilken hjælp jobcenteret kan give dem, siger Jesper Daugaard, der er Jobcenterchef i Esbjerg Kommune.

I første omgang skal Danish Crown nu selv bruge tid på at finde ud af, hvilke medarbejdere der kan omplaceres eller flyttes til andre slagteriafdelinger. Så snart det er sket, vil Jobcenterets udrykningsteam tage indviduel kontakt til de medarbejdere, der er blevet afskediget, for høre nærmere om den enkelte medarbejders kompetencer og planer for fremtiden.

Foto: Colourbox

tsp/lcl