Ulovlig arbejdskraft:
Entreprenør smider tre underleverandører på porten i kommunalt byggeri

KORT NYT6. SEP 2021 9.53

HELSINGØR: Nordsjællands Politi kiggede for nylig forbi byggeriet af et nyt sundhedshus i Helsingør. Det førte til, at ti ukrainske håndværkere blev anholdt og sigtet for ulovligt arbejde. I øjeblikket sidder de varetægtsfængslet. Sagen får nu konsekvenser for tre underleverandører, som hovedentreprenøren Elindco har smidt på porten som følge af sagen. Entreprisedirektør Per Bager erkender over for Helsingør Dagblad, at der er sket fejl i firmaets sikring af arbejdsklausuler og social dumping:

- Der er sket en brist, og det beklager vi dybt. Men vi har strammet op på procedurerne, så vi kan forhindre gentagelser, siger Per Bager. Han fortæller, at der fremadrettet vil blive stillet krav om enten pas fra et EU-medlemsland eller en arbejds- og opholdstilladelse udstedt i Danmark, før håndværkere får lov at arbejde på byggeriet.

Hos Helsingør Kommune, der er bygherre på byggeriet af sundhedshuset, har forvaltningen i et notat til byrådet rådgivet til ikke at sanktionere Elindco, på trods af at kommunen har mulighed for det. "Det vurderes ikke, at denne sag er så omfattende i forhold til den samlede kontrakt, at dette kan karakteriseres som væsentlig misligholdelse", lyder det fra forvaltningen. 

amp