DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

KV21:
Endnu tre borgmester-udfordrere genvalgt

Se de seneste udpegninger af spidskandidater til KV21 - i S, V, EL og KD. I Høje-Taastrup, Mariagerfjord, Norddjurs, Glostrup, Sorø og Region Midtjylland.
25. NOV 2020 12.00
TEMA: KV21

I endnu tre kommuner er der nu styr på den mest oplagte politiske udfordrer af den siddende borgmester.

Det gælder først Høje-Taastrup, hvor der ifølge sn.dk har været genvalg uden modkandidat til gruppeformand og formand for plan- og miljøudvalget Peter Faarbæk som S-spids.

Kommunen er konservativt land, hvor Michael Ziegler sidder sikkert med et absolut flertal på 12 ud af 21 pladser. S har fem - og ved KV17 fik Faarbæk med 1.226 næstflest personlige stemmer efter Ziegler med 9.111, tidligere S-spids Thomas Bak (S) med 721, Lars Prier (DF) med 709 og Omer Ayub med 502.

I Mariagerfjord er der genvalg uden modkandidat til Leif Skaarup som S-spids, oplyser Nordjyske. Kommunen har nu i anden periode en V-borgmester - Mogens Jespersen - og før ham en S-borgmester i to perioder - H. C. Maarup.

Lige nu har V 13 - efter at DF-afhopperen Jan Andersen kom til - og S 11 ud af de 29 pladser i byrådet. Ved KV17 fik Jespersen flest personlige stemmer med 3.041, S-spidsen Leif Skaarup fik 2.016, Jørgen Pontoppidan (V) 756, Jens Riise Dalgaard (S) 664 og Jørgen Hammer Sørensen (DF) 640.

I Norddjurs er det en V-politiker, der er den mest oplagte udfordrer til S-borgmester Jan Petersen, der har haft post siden KV09. Ifølge Lokalavisen har 50 ud af 52 V-medlemmer genvalgt gruppeformand Kasper Bjerregaard som spids. Louise Dolmer fik to stemmer.

V har seks i det 27 pladser store byråd, hvor S har 11. Ved KV17, hvor han netop havde afløst Hans Husum som V-spids, fik Kasper Bjerregaard med 1.045 næstflest personlige stemmer efter Jan Petersen med 2.858, og foran Jens Meilvang (LA) med 1.028, K-spids Benny Hammer med 1.008 og Ulf Harbo (EL) med 607.

I Glostrup er feltet i Venstre åbnet, efter at borgmester siden KV09 John Engelhardt (V) har besluttet ikke at genopstille efter 25 år i kommunalbestyrelsen. Ifølge Folkebladet har det 28-årige byrådsmedlem Piet Papageorges meldt sig  som mulig spids - med som han siger "syv års erfaring som formand for tre forskellige udvalg". 

I Region Midtjylland er der ifølge Dagbladet Ringkøbing-Skjern genvalg til tidligere MF Marianne Karlsmose som spidskandidat for Kristendemokraterne. Hun er partiets eneste regionsrådsmedlem i hele landet - og kom ind på en 36. plads ud af de 41 pladser i rådet.

I Sorø har Enhedslisten ifølge sn.dk udpeget partiets enlige byrådsmedlem, Bo Mouritzen, som spids igen.

S - HTK - genvalg

S -MAR - genvalg

V - GLO - kandidat

KD - Midt - genvalg?

EL - SOR