Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Sognepræst og tidligere feltpræst Michael Brautsch fra tv-programmet "Gift ved første blik" stiller op for De Konservative.
Foto: Nikolai Linares, Ritzau Scanpix.

Endnu en kendis vil stille op på Frederiksberg

Sognepræst Michael Brautsch fra tv-programmet "Gift ved første blik" stiller op for De Konservative i byrådet.
12. APR 2021 15.25

FREDERIKSBERG: I sidste uge var det tidligere MF Pelle Dragsted (EL), der meldte sin entré på den kommunalpolitiske scene på Frederiksberg. I denne uge er det tv-kendis, sognepræst Michael Brautsch, som ifølge Politiken stiller op for K, der i dag har borgmesterposten efter en noget kneben valgsejr ved KV17, hvor blot 168 stemmer sikrede et flertal til blå blok.

De Konservative har i forvejen den tidligere top-cykelrytter Brian Holm i byrådsgruppen samt tidligere MF Helle Sjelle og tidligere MF for LA Laura Lindahl. Og partiet lander så nu yderligere et kendt ansigt, idet Brautsch vil være kendt af ganske mange som præsten, der er med til at matche singler på tv - på landsplan ses programmet typisk af en halv million.  

I den borgerlige blok finder man på Frederiksberg også MF Jan E. Jørgensen (V).

I oppositionen til borgmester Simon Aggesens (K) flertal finder man i dag De Radikale, som før KV17 meldte sig ud af den borgerlige blok og ikke ville pege på en K-borgmester igen.

Her er tidligere MF Lone Loklindt spids, mens hun på stemmesedlen nu får følge af tidligere MF Kirsten Lee. I den radikale byrådsgruppe ses også Ruben Kidde, der har suppleret i Folketinget i denne periode.

I Socialdemokratiet finder man tidligere socialminister Manu Sareen, der dengang var radikal og siden via Alternativet er blevet socialdemokrat.

13. april: Rettet: I første version fremgik Sareen som radikal