Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Endelig dispensation til Aalborgs idrætsklasser

Har fået Undervisningsministeriets dispensation til at fortsætte idrætsklasserne, hvor elever får mulighed til at dyrke eliteidræt som led i skolegangen

AALBORG: I efteråret 2010 blev der stillet spørgsmålstegn ved lovligheden af idrætsklasserne på Sønderbroskolen i Aalborg, hvor talentfulde elever kan kombinere en folkeskoleuddannelse og en spirende eliteidrætskarriere. De var i strid med  grundprincippet om den udelte folkeskole, mente kritikere.

På den baggrund søgte Aalborg Kommune den 29. november 2010 Undervisningsministeriet om dispensation fra princippet om den udelte folkeskole, så idrætsklasserne kunne fortsætte. Aalborg Kommune har nu fået positiv respons på dispensationsansøgningen fra Undervisningsministeriet.

Idrætsklasserne kan derfor fortsætte i sin nuværende form - mindst frem til og med skoleåret 2012-2013, hvortil dispensationen er givet.

Rådmand Anne-Dorte Krog (SF) er meget tilfreds med ministeriets afgørelse:

- Med afgørelsen slår Undervisningsministeriet fast, at vi kan fortsætte med idrætsklasserne i deres nuværende form. Det er jeg rigtig glad for, især fordi vi oplever en meget positiv interesse for både idrætsklasserne og for Sønderbroskolen.

- Næste skoleår begynder 60 nye elever, så der efter sommerferien vil være 120 elever fra 14 forskellige idrætsgrene i idrætsklasserne. Flere af de tidligere og nuværende elever har allerede gjort det rigtig godt. Eksempelvis har Lucas Andersen fra AaB og Mie Østergaard Nielsen Aalborg Svømmeklub begge markeret sig stærkt på seniorniveau på et tidligt tidspunkt i deres karriere, fortæller rådmand Anne-Dorte Krog.

Dispensationen fra Undervisningsministeriet giver på baggrund af en løbende evaluering mulighed for at kunne søge en forlængelse i 2013.

mou