Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Elcykler til handicappede og psykiatriske patienter

Odense køber side-by-side cykler for at se, om cykler kan afløse biler og busser for brugere og medarbejdere i kommunens handicap- og psykiatritilbud

ODENSE: De første kan torsdag afhente de første eldrevne side-by-side cykler, hvor man kan være to på cyklen.

Cyklerne er en del af et forsøg, hvor Ældre- og Handicapforvaltningen undersøger, i hvilket omfang det er muligt at få brugere og medarbejdere på handicap- og psykiatritilbud til at tage cyklen frem for bilen. I dag er det som oftest bil, bus eller taxa, der er det foretrukne transportmiddel, når brugere og medarbejdere skal ud til aktiviteter, der ligger uden for gåafstand. Det kan fx være, når en medarbejder skal ledsage en bruger til lægen, banken, tøjkøb eller fritidsaktiviteter.

Det er kommunens miljøhandlingsplan, der finansierer forsøget med i alt 470.000 kr., som omfatter indkøb af 32 elcykler til medarbejdere og tre eldrevne side-by-side cykler til brugere af handicap- og psykiatritilbud. Det primære formål er at spare på CO2 udladningen, men forsøget skal også undersøge, hvilke økonomiske gevinster der er ved brug af elcykler.

- Vi skal passe godt på miljøet, og så er elcyklerne samtidig en investering i sundhed og arbejdsmiljø, siger rådmand Jane Jegind (V) og fortsætter:

- Vi har i forvejen gode erfaringer fra hjemmeplejen, hvor der er rift om elcyklerne. Derfor forventer jeg også, at vi vil kunne se, at investeringen også gavner kommunens bundlinje, hvis det lykkes at få brugere og medarbejdere til at tage elcyklen frem for bil, bus eller taxa.

mou