dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Ekstra penge fundet til velfærdsuddannelser

Professionshøjskoler får 50 mio. kr. til at styrke uddannelser uden for de store byer.

Lærere, pædagoger, sygeplejersker, socialrådgivere og jordemødre skal kunne uddannes i hele landet, lyder det fra regeringen og dens støttepartier, som derfor er enige om at styrke uddannelsestilbud uden for de store byer med 50 mio. kr.

Pengene fordeles til de seks professionshøjskoler, der huser velfærdsuddannelserne, oplyser uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

- Indsatsen for at styrke vores uddannelser uden for de store byer er ikke gjort med de her penge. Men nu giver vi professionshøjskolerne luft til at kunne gøre noget ekstra på uddannelserne, siger hun.

- Jeg glæder mig til at se, hvordan pengene kommer ud at leve. Det er op til skolerne selv at prioritere, hvordan pengene skal bruges, så længe de går til at udvikle og styrke velfærdsuddannelserne uden for de store byer.

De 50 mio. kr. bliver taget fra et ledigt råderum på Uddannelses- og Forskningsministeriets område. Det skal godkendes i Folketingets finansudvalg, hvor der allerede er opbakning fra regeringens støttepartier De Radikale, SF og Enhedslisten.

Skolerne, som skal dele pengene, er:

  • Københavns Professionshøjskole
  • Professionshøjskolen Absalon
  • Professionshøjskolen UC Nordjylland
  • Professionshøjskolen UC Syddanmark
  • Professionshøjskolen VIA University College
  • UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole

ak