
Ifølge rapporten er det forholdsvis ukompliceret at opnå færre uønskede biprodukter fra desinfektionsmidlerne i de danske svømmehaller - vel at mærke uden at slække på den mikrobiologiske vandkvalitet.
Løsningen er at tilsætte mindre klor til vandet. I dag tilsætter danske svømmehaller ifølge reglerne 1-3 mg klor per liter vand. Det kan reduceres til 0,3-0,6 mg per liter, hvis man samtidigt sænker vandets pH-værdi.
Færre luftvejsgener hos børn
En norsk undersøgelse fandt i 2003 en sammenhæng mellem babysvømning og luftvejsgener. Ud af 2.862 skolebørn havde 7,5 pct. gentagne luftvejsgener, mens der var 12,3 pct. af de børn, som havde gået til babysvømning, der havde gentagne luftvejsgener.
Lignende undersøgelser har fundet en øget risiko for astma-lignende symptomer hos elitesvømmere og livreddere, der ofte befinder sig i svømmehallerne.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.