Parasitten, der overføres ved, at de badende sluger vand, kan give diarre, kvalme og vægttab, men symptomer kan også være så svage, at man ikke opdager smitten, og derfor er mange smittebærere i årevis. Der findes ikke medicin mod parasitterne, som i værste fald kan være livsfarlig.
Projektleder på miljøprojektet, lektor i mikrobiologi Hans-Jørgen Albrechtsen, DTU, påpeger, at smitteantallet er usikkert, men er alligevel overrasket over den relativt store risiko:
- Der er en reel risiko for at blive smittet med parasitterne i svømmebade, og på baggrund af resultatet mener jeg bestemt, der er behov for at indføre bedre rensning i landets svømmerhaller, siger han.
Anvendelsen af klor i svømmehallerne er ikke effektiv over for parasitterne, men risikoen for smitte er dog størst i varmtvandsbassinerne.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.