EL fylder for meget:
Eks-formand trækker sig fra integrationsråd i Ringsted

KORT NYT4. JUN 2022 10.41

RINGSTED: Byrådsmedlemmet Mazlum Øz (V) vil ikke længere være med i integrationsrådet i Ringsted. I en mail til borgmester Henrik Hvidesten (V) skriver han ifølge sn.dk blandt andet, at "de politiske tilhørsforhold hos rådets medlemmer er efter min vurdering meget uheldig, da der især ved afstemninger vil være en sandsynlighed for et partipolitisk flertal, hvilket betyder, at høringssvar reelt bliver ubrugelige for byrådet“.

Avisen vurderer, er det er Enhedslistens repræsentation i rådet, der er blevet for meget for Øz, som siger, at "rådet bør være demokratisk, hvor man kan tage debatter og have forskellige synspunkter. Jeg tror, det er sundt, at alle ikke tænker ens og stemmer ens. Nu er der et flertal, som er bundet af loyalitet over for et parti, og det virker forkert i mit hoved, og derfor er jeg gået ud af det."

Øz var formand for rådet i sidste valgperiode fra 2017-2021, men efter et kampvalg om posten i det nye råd blev han slået af Enhedslistens Carli Hækkerup med stemmerne fem-fire. Formanden afviser kritikken. "Det må stå for hans egen regning. Jeg har ikke oplevet partipolitik i integrationsrådet," siger hun til sn.dk.

ka