DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Eks-borgmester i Køge stopper. Radikal spids i Vejle blev vraget
Flemming Christensen (K), der som borgmester afløste Marie Stærke (S) efter KV13 og blev afløst af hende igen efter KV17. Han stopper i byrådet efter denne periode.
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen, Ritzau Scanpix

KV21:
Eks-borgmester i Køge stopper. Radikal spids i Vejle blev vraget

Følg de seneste udpegninger af spidskandidater op til KV21 - udover Køge og Vejle også i Solrød og Billund.
28. OKT 2020 15.15
TEMA: KV21

Han var borgmester i Køge i en enkelt periode - Flemming Christensen (K) -  og måtte efter KV17 overlade posten til Marie Stærke (S), men nu stopper han i byrådet og stiller slet ikke op igen, oplyser sn.dk.

Han var også konservativ spids ved KV17, fik med 2.401 næstflest personlige stemmer efter Stærke med 6.944. Han sidder i dag i en firemandsgruppe for partiet, der i aften skal vælge ny spids. 

I Billund er der genvalg til Allan Munk Nielsen som konservativ spids, oplyser JydskeVestkysten. Han sidder i dag i en enmandsgruppe i byrådet, hvor storebrorpartiet på den borgerlige fløj, Venstre, endnu ikke har fundet en spidskandidat, efter at borgmester Ib Kristensen har valgt at stoppe.

For to perioder siden var der tre konservative i byrådet, men siden er et mandat blevet barberet væk ved hvert valg. 

I Solrød har De Konservative valgt byrådsmedlem Jan Færch som ny spids uden modkandidat, oplyser Sydkysten, der også bemærker, at kommunen har haft uafbrudt V-styre siden 1970. I dag er Niels Hörup borgmester - den femte i de 50 år.

Færch afløser Hans Oddder, der efter tre perioder stopper i byrådet og i dag er ene om at repræsentere K. 

Og så er der et forløb i Vejle, der giver et lille blik ind i, hvor forholdsvis få personer, der kan afgøre, hvem der skal stå øverst på en stemmeseddel og dermed have størst chance for en byrådsplads.

Vejle Amts Folkeblad beskriver, hvordan bare ni stemmer til Dorte Søndermølle og otte til Torben Elsig-Pedersen betød, at sidstnævnte blev vraget som radikal spids. Han har været valgt siden KV09 og været spids ved de to seneste valg. I alle tre perioder som ene radikale. 

At spidskandidaten godt kan slås ved sideordnet opstilling, har Torben Elsig selv oplevet. Ved KV09 rykkede han med 517 stemmer forbi den daværende R-spids, Dorte Rørbye med 440.