Egedal løfter velfærden og halverer dækningsafgiften

Løft til det specialiserede socialområde overskrider servicerammen.

EGEDAL: Alle med undtagelse af byrådets enlige SF'er stemte for Egedals budget, da det blev andenbehandlet og besluttet endeligt forleden med både en halvering af dækningsafgiften for erhvervsejendomme og en solid overskridelse af servicerammen.

Budgettet lægger hovedvægten på velfærdsområderne, især det specialiserede socialområde, der tilgodeses med et løft på 29 mio. kr. årligt i budgetåret og hvert af overslagsårene. På anlægssiden er der blandt andet to mio. kr. i 2022 og derefter 24 mio. kr. årligt i hvert af årene 2023 og 2024 til en ny daginstitution.

Halveringen af dækningsafgiften kommer efter den foregående halvering for nogle år siden, så den nu er nedsat fra oprindelig 5,31 promille til først 2,65 promille de seneste to år og fra næste år 1,32 promille.

Aftalepartierne bag budgettet er Venstre, Socialdemokratiet, De Radikale, De Konservative, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Lokallisten Ny Egedal samt de to eks-R løsgængere Jacob Peter Loessl og Helle Anna Elisabeth Nielsen, i alt 20 af 21 byrådsmedlemmer med som nævnt kun SF udenfor.

 

Se budgetaftalen og referat af byrådets andenbehandling.