Efter stadfæstelse af lukning: Faaborg-Midtfyn vil åbne nyt botilbud
Foto: Thomas Vilhelm, Ritzau Scanpix

Efter stadfæstelse af lukning: Faaborg-Midtfyn vil åbne nyt botilbud

Efter Ankestyrelsens stadfæstelse om at lukke et botilbud, søger kommunen om at åbne et nyt socialt botilbud med anderledes målgruppe.
4. FEB 2019 10.00

FAABORG-MIDTFYN: Ankestyrelsen har stadfæstet Socialtilsyn Midts beslutning om at lukke botilbuddet Solskrænten i Korinth i Faaborg-Midtfyn Kommune, men nu har kommunen søgt om at få lov til at oprette et nyt socialt botilbud.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse og oplyser også, at målgruppen vil blive anderledes, men at cirka 15 af Solskræntens 40 beboere kan flytte med. De 15 beboere er dem, som Faaborg-Midtfyn har ansvar for, mens de resterende 25 personer er fra andre kommuner, som må tage stilling til, hvad de vil tilbyde de borgere. 

Det nye tilbud skal dog være noget mindre og kun have 20 pladser, ligesom målgruppen ikke længere vil omfatte senhjerneskadede personer, men have en socialpsykiatrisk målgruppe som eksempelvis personer med personlighedsforstyrrelse eller forandret virkelighedsopfattelse.

Det kan ifølge tilsynet gå fire-seks måneder, inden en afgørelse er klar, men kommunen håber på en hurtig sagsbehandling.

- Vi forventer, at Socialtilsyn Midt hurtigt kan behandle vores ansøgning, så vi kan få et endeligt svar inden udgangen af april. Det er vigtigt for at sikre en god overgang for beboere og medarbejdere, når Solskrænten lukker, siger direktør Siggi W. Kristoffersen. 

Ankede lukningsbesutning
Socialtilsynet besluttede at lukke Solskrænten, da beboerne ikke 'ikke i tilstrækkeligt omfang bliver hørt, respekteret og anerkendt'. Dengang undrede kommunen sig over beslutningen om at lukke tilbuddet og stillede blandt andet spørgsmålstegn ved tilstandsrapporten. 

Derfor ankede kommunen afgørelsen, men den blev altså stadfæstet i januar, og lukningen bliver en realitet til april. Kommunen håber nu at få lov til at åbne det nye tilbud i samme rammer.

ibs

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt