Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Efter kritik: Danmark sender respiratorer til Italien

KORT NYT9. APR 2020 10.41
TEMA: Corona

Regeringen har besluttet at sende hjælp til Italien, der er hårdt presset af coronavirus. Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse, hvor udenrigsminister Jeppe Kofod (S) udtaler, at 'Danmark altid vil hjælpe vores venner og allierede'. Hjælpen indebærer, at Danmark sender respiratorer, et felthospital og omkring 7,5 mio. kr.

Danmark modtog 1. april en officiel anmodning om assistance fra den italienske udenrigsminister og fik efterfølgende kritik for ikke at svare på anmodningen. Men ifølge Udenrigsministeriet skulle der først skulle foretages en 'grundig vurdering af det nationale kapacitetsbehov'. Respiratorerne, som Italien skal modtage, tilhører Forsvaret. Hvor mange der er tale om, er ved at blive afklaret, lyder det.

Derudover følger et millionbidrag til Italiens Røde Kors, som eksempelvis kan bruge dem på indkøb af værnemidler og ambulancedrift, foreslår ministeriet. Afslutningsvis vil de danske myndigheder sende et ubemandet felthospital fra Beredskabsstyrelsen. Det er dog uklart, om Italien kan drage nytte af disse fysiske rammer, fremgår det af meddelelsen.

Ritzau / ibs