Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Igennem 20 år har byskilte fra Snave været i høj kurs. Det er de stadig, men nu skal tyverierne stoppes.
Foto: Fotograf Sonny Munk Carlsen/Ritzau Scanpix

Efter 20 år med Polle fra Snave skal skiltetyverier stoppes

Efter 20 år står Polle fra Snave stadig klart i danskernes erindring. Nu vil kommunen stoppe tyveriet af utallige byskilte.

ASSENS: Siden "Polle fra Snave" i 2001 tonede frem på fjernsynet, har alle kendt til den lille by i Assens Kommune. I løbet af de 20 år har opmærksomheden på byen ført til, at omkring 100 byskilte er blevet stjålet, og det har kostet kommunen mere end 100.000 kr. Det vil Assens' borgmester Søren Steen Andersen (V) komme til livs med hjælp udefra, ifølge Fyens Stiftstidende.

Siden et nyt program, hvor Peter Ingemann besøger byen, blev vist på TV2 i starten af februar, er fem Snave-skilte forsvundet, skriver TV2 Fyn. Det fik onsdag formiddag Ingemann til at sætte den gule hjelm, han i programmerne kører rundt med, til auktion på Facebook for at dække udgifterne til nye skilte. Buddene er allerede oppe på 10.000 kr.

Siden har borgmesteren været i kontakt med Ingemann, da kommunen ikke kan tage imod pengene. I stedet opfordrer han til, at de går til et andet godt formål. Søren Steen Andersen har fokus på at stoppe tyverierne, og nu vil han tage utraditionelle metoder i brug, siger han til Fyens Stiftstidende.

Andersen har kontaktet Telenor, der i dag ejer Sonofon, som dengang stod bag reklamerne om Polle fra Snave. Efter at firmaet i løbet af årene har tjent penge på byen, vil borgmesteren opfordre til hjælp med at finde en løsning.

Kommunen er også gået i dialog med byens beboere om, hvordan man finder nye kreative løsninger. Lige nu kigger man på muligheden for andre former for skilte, og om man kan lave byskilte uden navn, men blot med en silhuet af byen.

mh