Efter 112-skandale: Region H uddanner flere ambulancebehandlere

Region Hovedstaden går fra årligt at ansætte otte elever til 30 og siden 45 i Falcks ambulancetjeneste.

HOVEDSTADEN: Det udløste hård kritik, da en ældre mand i starten af september faldt på gaden på Frederiksberg og slog hovedet. For på trods af fem opkald til vagtcentralen på 112 måtte tililende vidner vente over en time på hjælp fra ambulancen. Inden den nåede frem, fik manden hjertestop.

Selvom sagen var helt ekstraordinær, har der ifølge ambulancepersonalet længe været for travlt. Derfor har Region Hovedstaden besluttet at afsætte 14,8 mio. kr., så man kan øge optaget af elever fra de normale otte om året til i stedet 30 i år og 45 til næste år, kan TV 2 Lorry fortælle.

- Ambulancerne er svære at bemande, og det er en udfordring over hele landet. Derfor handler det om at fastholde det gode personale vi har, men også at få uddannet flere ambulancebehandlere, siger regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) til TV 2 Lorry og fortsætter.

Ekstremt tryk på

De ekstra ambulanceelever bliver ansat hos Falck, der er den ene af de to ambulanceleverandører i Region Hovedstaden. Her er man overbevist om, at antallet af nye elever vil give et løft, der kan mærkes.

- Det er et meget positivt tiltag, Region Hovedstaden tager her. I hele regionen er der lidt over 500 ambulancefolk til den daglige drift, så et boost på 75 kommer virkelig til at gøre en forskel, siger Jørgen Mieritz, ambulancedirektør ved Falck.

- Her efter pandemien har der været et ekstremt tryk på vores ambulancetjeneste. Der er virkelig travlt, og selvom uddannelsen tager tre år og syv måneder, kan vi allerede begynde at bruge de nye elever i driften efter 18 måneder. Så jo før vi får dem i gang, jo før kan vi tage trykket af de eksisterende kollegaer, lyder det fra Falck-direktøren.

ka