Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Drenge skal have livmoderhalskræft vaccine

De radikale vil ligestille drenge med piger. Drenge skal tilbydes gratis vaccination mod kræft
22. MAR 2011 11.02

FOLKETINGET: Ny forskning viser, at vaccinen mod Human Papillomavirus (HPV) også beskytter drenge mod penis- og analkræft samt kondylomer. Før hen regnedes vaccinen kun at beskytte mod livmoderhalskræft. Derfor tilbydes vaccinen i dag gratis til piger i 12-års alderen, mens drenge selv skal betale for vaccinen. Det Radikale Venstres sundheds- og ligestillingsordfører Manu Sareen vil kræve at sundhedsminister Bertel Haarder sørger for ligestilling mellem drenge og piger.

- r mig at se er det fuldstændig ulogisk at Bertel Haarder ikke har revurderet HPV - vaccinationsordningen, eftersom flere og flere undersøgelser viser at den også virker på visse kræftformer hos mænd. Derudover vil udgifterne til udvidelsen af vaccinationsprogrammet på sigt gå op med besparelserne på behandlingsudgifter.
- Set i lyset af den nyeste forskning på området vil jeg spørge sundhedsministeren, hvilke tiltag han har sat i gang for at tilbyde drenge de samme vilkår som piger. Da vi nu ved, at vaccinen også beskytter drenge mod kondylomer, anal- og peniskræft, så vil det være diskrimination, hvis ikke vi ændrer den praksis vi har i dag, siger Manu Sareen.

I dag betaler drenge eller deres familier selv for vaccinen, som kan koste op til 3.500 kr.