DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Dragør-enighed om budget for første gang nogensinde

Udligningsreformen tegnede skidt, men endte godt med mere solid økonomi.
1. OKT 2020 10.44
TEMA: Budget 2021

DRAGØR: Der skulle gå 46 år fra nuværende Dragør Kommunes tilblivelse ved sammenlægning med St. Magleby i 1974, før det lykkedes at samle et enigt byråd om en budgetaftale. I år skete det.

Enigheden er hjulpet på vej af udligningsreformen, som ellers indledningsvis så ud til at blive en dyr omgang, men i stedet endte med at sende flere penge i retning af Dragør. Som resultat skruer budgetaftalen op for driften på serviceområderne samtidig med, at der sker konsolidering af kommunens økonomi.

Blandt andet lettes flere års pres på likviditeten, som ifølge budgetaftalen vil komme op på en gennemsnitlig kassebeholdning på 40 mio. kr. senest ved udgangen af 2021. I modsætning til sidste år, da man fik lov, men alligevel undlod at hæve skatten, havde Dragør i år, uden at være berettiget til det, søgt Indenrigsministeriet om tilskud til en skattestigning, men det blev et nej fra ministeriet, og en skattestigning er ikke en del af budgetaftalen.

Partierne bag budgetaftalen er Venstre, Tværpolitisk Liste, De Konservative, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti. Det nåede lige nøjagtig at indgå aftalen, før budgettet skal andenbehandles og besluttes endeligt i byrådet i aften.

 

Se budgetaftalen.