Drabssag får sygehus til at overvåge medicinrum
Foto: Thomas Vilhelm, Ritzau Scanpix

Drabssag får sygehus til at overvåge medicinrum

Videoovervågning på akutafdelingen i Hillerød er en lære af drabssag fra Nykøbing Falster og sker for sygeplejerskernes skyld. Sygeplejerådet kritiserer tiltaget.
19. JAN 2020 8.00

HOVEDSTADEN: Som en konsekvens af sagen fra Nykøbing Falster, hvor en sygeplejerske forsøgte at slå patienter ihjel med stærk medicin, har Nordsjællands Hospital indført videoovervågning. Det skriver Politiken.

Ledelsen på akutafdelingen i Hillerød har sat et kamera op i medicinrummet for at undgå, at noget lignende kan ske igen. Den nu dømte sygeplejerske fra Falster afsoner i dag en 12-års fængselsstraf for en række drabsforsøg, som hun begik med netop medicin fra medicinrummet på det lokale sygehus.

Ledelsen på Nordsjællands Hospital understreger, at tiltaget ikke bunder i en konkret mistanke.

- Det er for sygeplejerskernes skyld, at vi har gjort det, siger ledende oversygeplejerske Britt Holmgaard til Politiken.

Med overvågningskameraet ser man sig nu i stand til at fjerne en eventuel uretmæssig mistanke mod sygeplejersker. Også når det gælder mistanker om tyveri af medicin, som er et kendt fænomen på landets sygehuse.

Kritisk sygeplejeråd
Dansk Sygeplejeråd er kritisk over for løsningen og kender ikke lignende tiltag affødt af sagen fra Nykøbing Falster.

- Målet står ikke i forhold til midlet, siger rådets næstformand, Anni Pilgaard.

- Jeg synes, at man med et kamera nu mistænkeliggør en hel faggruppe på grund af noget, en enkelt person, der var syg og ville gøre patienterne ondt, har gjort, siger hun.

Britt Holmgaard afviser, at der er tale om en generel mistillid mod afdelingens sygeplejersker. Tværtimod. Hun siger:

- Det er for at sikre alle dem, der ikke kunne finde på at gøre noget forkert.

Styrelsen for Patientsikkerhed har ikke ønsket at stille op til interview om tiltaget, men skriver i et svar, at kontrol med medicinbeholdning er vigtigt af hensyn til patientsikkerheden.

-Men det er op til regionerne selv at vælge, hvilken metode de benytter, lyder det.

ibs

Se flere stillinger
Nyhedsbrev