dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Drabsramt opholdssted skal imødegå alenearbejde og fjerne knive

Den formodede drabsmand fra opholdsstedet ved Fårevejle havde smadret møbler tidligere på dagen.
5. JAN 2021 11.47

ODSHERRED: Knivdrabet på en 29-årig ansat på opholdsstedet Ørbækskilde ved Fårevejle har fået Arbejdstilsynet til at udstede to strakspåbud, skriver Nordvestnyt. Det ene om alenearbejde, det andet om at fjerne knive og andet, der kan bruges som våben.

Den dræbte medarbejder var alene på vagt i det hus, hvor den formodede drabsmand, der er 19 år, boede, og i det ene påbud står der, ifølge en redegørelse som opholdsstedet har sendt til Socialtilsyn Øst, at:

"Virksomheden påbydes at sikre, at alenearbejde med beboere med kendt udadreagerende adfærd på Ørbækskilde planlægges, tilrettelægges og udføres således, at risikoen for vold imødegås. Kan faren ikke imødegås, må den ansatte ikke arbejde alene. Påbuddet skal efterkommes straks."

At den formodede drabsmand, ifølge samme redegørelse fra opholdsstedet, tidligere på dagen havde reageret voldsomt ved blandt andet at smadre møbler, gav endnu et strakspåbud, hvor det fremgår, at:

"Virksomheden påbydes at sikre, at arbejdet på Ørbækskilde planlægges, tilrettelægges og udføres således, at faren for vold og trusler om vold i forbindelse med beboernes adgang til virksomhedens knive og andre genstande, der kan bruges som våben, imødegås. Påbuddet skal efterkommes straks."

ka