Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Direktør for DSBFirst og DSB Sverige fyret

Utilstrækkelige resultater og de alvorlige problemer i DSBFirst har i dag fået DSB's direktion til at afskedige Karsten Røn Andersen, direktør for DSBFirst og DSB Sverige A/B. Gert Frost tager over
5. MAJ 2011 10.07

Årsagen til afskedigelsen er de manglende resultater i DSBFirst. Underskuddet kræver handling nu, forklarer Klaus Pedersen, konstitueret administrerende direktør i DSB og bestyrelsesformand for DSBFirst.

- Der har ikke været tilstrækkelig stærk ledelse og styring af økonomien i DSBFirst. Og de aktuelle problemer har nået et omfang, der gør det nødvendigt at handle. Vi har brug for friske øjne til at sikre en løsning af situationen i DSBFirst - både i forhold til den daglige drift og økonomi og i forhold til at skabe en ny og bedre løsning for Øresundstrafikken, udtaler Klaus Pedersen.

Som ny konstitueret administrerende direktør i DSBFirst og DSB Sverige har DSB direktion udpeget Gert Frost, der til dagligt er administrerende direktør for DSB S-Tog A/S og også er en del af DSB's koncernledelse.

Gert Frost fortsætter som direktør for S-tog, men skal nu også være dagligt ansvarlig for DSBFirst og DSB Sverige A/B samt bidrage til det aktuelle arbejde med en ny og bedre løsning for Øresundstrafikken.

- Jeg er glad for, at Gert har sagt ja til opgaven og til at bidrage til at løse de aktuelle udfordringer med DSBFirst. Det er fortsat planen at have en ny og bedre model for Øresundstrafikken på plads inden sommer, udtaler Klaus Pedersen.

Gert Frost går nu i gang med opgaven sammen med den daglige ledelse i DSBFirst og DSB Sverige.

Karsten Røn Andersen fratræder med øjeblikkelig virkning. Han får løn i opsigelsesperioden samt fratrædelsesgodtgørelse i henhold til sin kontrakt, der ikke er offentlig tilgængelig.

DSBFirst blev etableret i 2007 af DSB og skotske FirstGroup, der ejer henholdsvis 70 og 30 pct. af selskabet. DSBFirst har ansvaret for Øresundstrafikken, herunder Kystbanen nord for København. Selskabet har omkring 200.000 kunder hver dag og knapt 900 medarbejdere.