Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Dialog, kameraer og apps i brug mod tomme idrætshaller
Foto: Miriam Dalsgaard, Ritzau Scanpix

Dialog, kameraer og apps i brug mod tomme idrætshaller

Mange idrætshaller oplever overbookning og dermed tomme haller. Det har fået kommunerne til at tage forskellige metoder i brug.

Kameraer, et nyt bookingsystem og mere fokus og dialog. Kommunerne landet over tager forskellige metoder i brug til at skære ned på antallet af timer, som idrætshaller står tomme.

Det kommer, efter et forskningsprojekt fra Idrættens Analyseinstitut viste, at mange idrætshaller bliver overbooket. Projektet, der hedder 'Fremtidens Idrætsfaciliteter', undersøgte i alt 321 haller i 21 kommuner og fandt, at i næsten 40 pct. af den mest attraktive tid står hallerne tomme, selvom de er blevet booket.

Det har blandt andet fået Rudersdal til at udvikle et helt nyt modul til KMD Booking, hvor man nemt kan afmelde tider. Gennem modulet kan interesserede også få notifikationer, når der kommer en ledig tid op i hallen. 

- Vores foreninger synes, at det er for bøvlet at afbooke en haltid. Derfor har vi fået udviklet et afmeldermodul til bookingsystemet, som lige nu er ved at blive sat i drift, siger Johnni Mosevang Christensen, der er funktionschef i Kultursekretariatet, til Idrættens Analyseinstitut.

Kameraer i hallerne
I Holbæk er man i gang med at bruge kameraer til at tage billeder hver time for at registere aktiviteten i hallen. Her har kommunen opsat kameraer i ni haller. 

I en række andre kommuner er man også begyndt at gå i dialog med både haller og foreninger, om hvordan man bruger bookingsystemet.

Det er nemlig både et problem, at andre borgere ikke kan benytte hallerne, når de er overbooket, men det er også et problem, da mange kommuner giver tilskud efter, hvor mange bookede tider, der er i de selvejende anlæg. Dermed kan tilskuddet gå til tomme haller. 

jeg