Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

DF kræver redegørelse i sag om vanrøgt i plejefamilie

Sag mod plejefamilie om vold og vanrøgt overfor flere børn får nu formanden for Folketingets socialudvalg til at reagere

VORDINGBORG / FOLKETINGET: Formanden for Folketingets socialudvalg Martin Henriksen (DF) vil nu rette henvendelse til socialminister Benedikte Kiær (K) på baggrund af en orientering fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Ifølge flere medier, så blev forholdene i plejefamilien i Mern på Sydsjælland opdaget i december 2009, da et 14-årigt plejebarn betroede sig til andre voksne. Kort efter blev fire andre børn også fjernet fra familieplejen af deres hjemkommuner.

Politiet er nu så langt med sagen, at man mener at der foreligger beviser nok til at rejse tiltale mod det sydsjællandske par for frihedsberøvelse, vold og vanrøgt mod en række af de børn, familien har haft i pleje gennem en årrække.

Politiet har under efterforskningen fundet frem til yderligere fem børn, der har været udsat for plejefamiliens hårdhændede metoder.

Folketingemedlem Martin Henriksen vil nu anmode socialministeren om at indhente en redegørelse om tilsynet med den pågældende plejefamilie.

- Der skal løbende føres tilsyn med, om børnene hos en plejefamilie har det godt. Her tyder meget på, at tilsynet har svigtet fatalt. Det er yderst kritisabelt. Især fordi disse børn jo allerede er fjernet mindst en gang før, og netop anbragt hos en plejefamilie for at få tryghed og omsorg. Det er tragisk, når det modsatte finder sted.

- Vi må se på, hvor der er sket et svigt i det offentlige tilsyn med børnene. Noget er i hvert fald gået helt galt, og det må det ikke, siger altså Martin Henriksen.

mou