dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
DF Ishøj genvalgte sin spids - men så gik bestyrelsen af
Poul Rikardt Jørgensen repræsenterer sammen med sin datter Charlotte Jørgensen DF i byrådet i ishøj - og han er netop genvalgt som spids.
Foto: Stine Bidstrup, Ritzau Scanpix.

KV21:
DF Ishøj genvalgte sin spids - men så gik bestyrelsen af

Følg de seneste udpegninger af spidskandidater og kandidatopløb, udover Ishøj også i Hvidovre, Fredericia, Middelfart og Haderslev, hvor fire V-medlemmer har meldt sig til at blive ny spids efter H.P. Geil (V)
2. OKT 2020 10.05
TEMA: KV21

I Ishøj er det ikke kun i borgmesterpartiet Socialdemokratiet, hvor der aktuelt er intern splid. Det gælder også DF.

Dansk Folkeparti i Ishøj har genvalgt det 82-årige byrådsmedlem Poul Rikardt Jørgensen som spids til KV21, skriver Sydkysten. Han fik ni stemmer mod seks til lokalformand John Nielsen. Men umiddelbart efter afstemningen valgte hele bestyrelsen at gå, hvorefter Poul Rikardt Jørgensen tog over som bestyrelsesformand. 

Årsagen lød på mistillid til de to DF'ere i byrådet, hvortil også Poul Rikardt Jørgensens datter Charlotte Jørgensen er valgt. Samarbejdet mellem byrådsgruppe og lokalforening har i denne periode været ikke-eksisterende.

Interne uoverensstemmelser netop mellem byrådsgruppen og baglandet finder man også hos De Konservative i Hvidovre. Her har 40 K-medlemmer skiftet spids - på baggrund af, at begge K-medlemmer i byrådet i april samtidig forlod partiet. Steen Ørskov Larsen og Lisa Skov blev løsgængere.

Nu bliver lokalformand Søren Friis Trebbien ny spids, oplyser Hvidovre Avis, der kan melde om i alt 14 kandidater på listen. K fik ved KV17 i alt 2.085 stemmer og gik frem fra et til to mandater. K støttede i konstitueringen sammen med V den socialdemokratiske borgmester Helle Adelborg. Der er 21 medlemmer i byrådet.

I Venstre i Middelfart er det mere fredeligt. Ifølge Fyens Stiftstidende er byrådsmedlem Regitze Tilma genvalgt som spids. Det var hun første gang ved KV17, hvor hun fik næstflest personlige stemmer i den S-ledede kommune.

Borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (S) fik 5.333 foran Regitze Tilma med 1.600, Lars Vigsø (S) med 496, Mikkel Dragmose (SF) med 470 og Jens Backer Mogensen med 460. V har seks og S har 15 pladser i det 25 pladser store byråd - altså absolut S-flertal.

I nabokommunen Fredericia er viceborgmester og tidligere MF Susanne Eilersen ny DF-spids til KV21, oplyser Fredericia Dagblad. Hun stillede op uden modkandidat. Ved KV17, hvor partiet fik valgt tre ind, fik hun som nummer to på listen lagt de fleste stemmer, og Karsten Byrgesen, der i år er hoppet til Nye Borgerlige efter kontroverser med netop Eilersen, var spids.

Fredericia har S-styre med Jacob Bjerregaard som borgmester og socialdemokrater på 13 ud af 21 pladser. Peder Tind er her igen spids for Venstre, der har fire pladser.

I Haderslev fik Venstre en opgave med at finde en ny spids, da borgmester H.P. Geil valgte at stoppe efter 30 år i politik, og ved fristens udløb havde fire kandidater meldt sig, oplyser JydskeVestkysten: Signe Knappe, Allan Emiliussen, Holger Mikkelsen og Mads Skau.

Signe Knappe er hjemmegående husmor og var tæt på at blive spids ved KV17 med dengang 157 stemmer mod 178 til Geil. Allan Emiliussen er boligsocial chef ved boligforeningen HAB og for tiden formand for den borgerlige fællessgruppe i byrådet.

Holger Mikkelsen er landmand og driftsøkonomirådgiver, i sin fjerde periode i byrådet og formand for voksenudvalget. Mads Skau er landmand og syddansk regionsrådsmedlem og her formand for præhospitaludvalget. Han sad i byrådet fra 2006-2009. Valget afgøres 17. november.