DF i Svendborg: Partiliste ved KV21 som værn mod politisk tumult
Dorthe Ullemose.
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

DF i Svendborg: Partiliste ved KV21 som værn mod politisk tumult

Fire mandater ved KV17 var efter blot tre måneder reduceret til et enkelt. Næste gang skal der mere styr på forløbet.
27. FEB 2020 11.50

SVENDBORG: For at undgå gentagelse af den politiske tumult efter KV17, hvor Dansk Folkeparti i Svendborg Byråd i løbet af en uges tid foråret 2018 blev reduceret fra fire mandater til et enkelt, vil partiet opstille på partiliste til KV21, oplyser den nuværende og kommende spidskandidat Dorthe Ullemose til Fyns Amts Avis.

- Det gør vi for bedre at kunne styre, hvem der kommer ind i byrådet denne gang. Sidste gang kunne man godt vælge nogle, der stod nederst på listen, som lige fik stemmer nok til at komme ind, men som havde mere fokus på sig selv end på partiet. Og det vil vi gerne prøve at undgå denne gang, siger hun til avisen.

Beskrivelsen af årsagen til uroen dengang er dog upræcis i forhold til det faktiske KV17-resultat, hvor de fire valgte var placeret på DF's liste som nummer 1, 2, 3 og 10. Nummer 3, Jesper Larsen, var den første der sagde fra og blev løsgænger, og en uges tid efter var nummer 2, Jens Munk, også gået.

Den eneste, der lever op til beskrivelsen som en kandidat fra 'nederst på listen', er Morten Sol Petersen, der blev valgt fra fra plads nummer 10, og han gik ikke selv, men blev ekskluderet, samtidig med at Jens Munk gik. Morten Sol Petersens mandat i byrådet gik dog halvandet år senere tilbage til DF, da han mistede sin valgbarhed efter en fængselsdom for vold og stedfortræder Johan Emil Rasmussen blev kaldt ind i stedet. Han er fortsat partimedlem.

Dorthe Ullemose stod selv på en sidsteplads på DF's liste, da hun første gang blev valgt til Svendborg Byråd ved KV13. Ved KV17 var hun spidskandidat, og den placering vil hun få igen ved KV21.

Det blev besluttet samtidig med beslutningen om partilisteopstilling. De øvrige pladser på DF's KV21-liste vil der først blive sat navne på i februar næste år.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev