DF degraderer mangeårig spids i Glostrup
Lige nu har DF to mandater i Glostrup, og med partiliste skal Ørhem på en tredjeplads håbe på stemmemæssig fremgang til partiet.
Foto: Keld Navntoft, Ritzau Scanpix

DF degraderer mangeårig spids i Glostrup

KV21-nyt fra Dansk Folkeparti i Slagelse, Hillerød, Vesthimmerland og Glostrup, hvor viceborgmesteren nu er røget ned som nummer tre på kandidatlisten.
7. JUN 2021 10.09

TEMA: KV21

I tre kommuner har Dansk Folkepartis lokalafdelinger valgt nye spidskandidater.

I Glostrup er den mangeårige spids og nuværende viceborgmester Flemming Ørhem placeret på en plads nummer tre, oplyser Folkebladet. Med partiliste skal partiet, der landsdækkende står til tilbagegang, hæve sit stemmetal fra KV17, der gav to mandater til DF, hvis Ørhem skal gøre sig håb om at fortsætte i byrådet.

Ny spids er Peder Kähler, der har haft ledende stillinger i banker og den finansielle sektor og som nummer tre sidste gang ikke kom i byrådet. DF stiller denne gang med seks - mod ni sidst.

Også i Slagelse er der udskiftning på spidsplaceringen. Ifølge sn.dk er byrådsmedlem og tidligere MF Henrik Brodersen valgt som spids efter et kampvalg mellem ham og gruppeformand Palle Kristiansen.

Ved KV17 var spidskandidaten Ann Sibbern, der i januar blev løsgænger og ikke fortsætter efter denne periode, hvor DF-grupper er reduceret til tre.

I Hillerød er byrådsmedlem Lars Ole Skovgaard Larsen, der her i foråret forlod Venstre, fordi han syntes, Inger Støjberg blev behandlet dårligt, valgt som DF's spidskandidat. Hans forgænger som spids, ene DF-byrådsmedlem og 2. viceborgmester Peter Lennø, forlod sidste år partiet og blev efter en periode som løsgænger medlem i Venstre. 

DF har nu tre kandidater her mod seks sidst, og bestyrelsen har fået tilladelse til at kunne supplere listen.

Også i Vesthimmerland er der ny spids - Liselotte Lynge Jensen, oplyser ligeher.nu. Hun afløser Brian Christensen, der var spids ved KV17. Netop de to repræsenterer DF i byrådet i dag.