Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Antal smittede pr. 100.000 indbyggere den seneste uge. De grå kommuner er uden nye smittede i ugens løb.
Foto: Statens Serum Institut

Det går den forkerte vej med smittetallene - især i Aarhus og Ringsted

207 personer er testet positiv siden fredag, en er død, og antallet af indlagte er steget.
3. AUG 2020 14.45
TEMA: Corona

207 nye personer er testet positiv med covid-19 siden fredag, viser mandagens tal fra Statens Serum Institut. Dermed stiger antallet af smittede fortsat, som det har gjort de seneste par uger.

Noget af stigningen kan tilskrives et udbrud på Danish Crowns slagteri i Ringsted, hvor i alt 79 nu er konstateret smittet. Ringsted har været hårdest ramt den seneste uge med over 50 smittede pr. 100.000 indbyggere.

Men derudover er også Aarhus, Ishøj og Albertslund nu i kategorien med over 20 smittede pr. 100.000 den seneste uge.

To bybuschauffører smittet

I Aarhus er det gået stærkt henover weekenden - her er 50 personer testet positiv siden fredag, viser DK Nyts beregning af tallene. 

Det er uvist, hvad forklaringen på de mange smittede aarhusianere er, men ifølge Århus Stiftstidende er to buschauffører hos Aarhus Sporveje testet positiv, og ifølge Lokalavisen Aarhus er  fem  testet positiv efter et arrangement på Aarhus Universitet for statskundskabsstuderende. 

Desuden har der været udtrykt frygt for, om fejringen af AGF's bronzemedaljer i superligaen kan have udløst smittespredning.

Stigningen  i Aarhus er usædvanlig, lyder det fra Christian Wejse, epidemiolog og afdelingslæge ved Aarhus Universitetshospital til Århus Stiftstidende.

- Mig bekendt har vi ikke ligget så højt i Aarhus, siden vi begyndte at få tallene differentieret per kommune, siger Christian Wejse til Århus Stiftstidende.

Ingen spredning på plejecenter

I Ringsted er 24 nye testet positiv i løbet af weekenden, viser tallene. 

Heldigvis er ingen af dem beboere eller ansatte på Plejecenter Ortved, hvor en ansat i sidste uge blev testet positiv. Alle beboere og ansatte er siden blevet testet, men alle svar var negative, dog mangler der svar på fem medarbejdere, som skal testes igen, oplyser kommunen.

Den ansatte, som blev testet positiv, var uden tæt borgerkontakt. Alligevel valgte kommunen ud fra et sikkerhedsprincip at lukke for besøg til alle plejecentre og botilbud. Efterfølgende har man aftalt med Styrelsen for Patientsikkerhed at indføre besøgsrestriktioner, så besøg på plejecentre kun kan foregå udendørs, mens besøgsforbuddet opretholdes på botilbud.

Samtidig har det været nødvendigt for kommunen at lave en grundig rengøring på offentlige toiletter, et værested og i Vej og Park-afdelingen, efter at en medarbejder hos kommunens rengøringsfirma har vist sig at være smittet.

På slagteriet betyder de 79 syge ud af 900 ansatte, at der nu indføres temperaturmålinger for alle ansatte på Danish Crowns slagterier og fabrikker i Danmark. Hvis en ansat har en temperatur over 37,8 grader, når personen møder ind, bliver man sendt hjem.

24 indlagte

Mandag er 24 indlagt med covid-19, hvilket er seks mere end fredag. To er indlagt på intensiv, og de ligger begge i respirator.

En person, som er smittet med covid-19, er afgået ved døden. Dermed er i alt 616 døde, mens de var smittet.

Ifølge  Statens Serum Institut var antallet af smittede i sidste uge, altså  i uge 31,  på niveau med smittetallene  i begyndelsen af maj. 

I uge 31 var der 429 bekræftede smittetilfælde, mens der ugen før var 227 tilfælde. Der er godt nok også blevet foretaget flere prøver, men andelen af positive prøver er steget til 0,4 procent fra 0,2 procent ugen før.

Antallet af bekræftede smittetilfælde er dog fortsat noget lavere, end da allerflest blev smittet. Onsdag den 8. april blev der alene registreret 408 nye coronasmittede.

 

Tilføjelse 4.8.  kl. 7.10: Citat fra Christian Wejse og oplysninger  om smittetal for uge 31.