dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Det går den forkerte vej med pædagogisk uddannede

I 83 af landets kommuner er uddannelsesdækningen i vuggestuer og børnehaver faldet siden 2017. I dag er kun er 53 pct. i gennemsnit uddannet pædagog eller pædagogisk assistent.

Der er sket et fald på syv procentpoint fra 60 pct. uddannede i 2017 til de nuværende 53 pct., fremgår det af en ny landsdækkende opgørelse fra FOA. I mere end hver tredje kommune (34 pct.) er der flere ansatte uden pædagogisk uddannelse end uddannede.

Det er stik imod hensigten med aftalen om minimumsnormeringer, hvor ambitionen er, at mindst 85 pct. af de ansatte i vuggestuer og børnehaver skal være pædagogisk uddannede - eller at forbedre uddannelsesdækningen med mindst ti procentpoint.

Kun 12 kommuner har øget andelen af uddannede medarbejdere i perioden 2017-2021, og af disse har ni kommuner kun øget andelen af uddannede med 2 pct eller mindre. I Gentofte og Aabenraa er uddannelsesdækningen i de seneste fire år faldet med henholdsvis 18 og 17 pct., så der nu er færre uddannede end ufaglærte ansat inden for det pædagogiske område, nemlig 46 og 47 pct. I Allerød er uddannelsesdækningen helt nede på 39 pct.

Se, hvor stor en andel af af det pædagogiske personale der er uddannet i de enkelte kommuner: 

sfe