Den politiske debat skal ikke være en boksekamp
Thomas Blachman og Pia Kjærsgaard i Debatten på DR2. Ulrik Haagerup mener, programmet er for debattører med store munde og ingen ører.
Foto: Claus Bech, Ritzau Scanpix

Podcast:
Den politiske debat skal ikke være en boksekamp

Journalister og politikere har et fælles ansvar for at ændre den politiske debat, hvis vi skal undgå mere polarisering i samfundet, siger Ulrik Haagerup.

PODCAST: Medierne bør interessere sig mere for fremtiden og løsningen af vores fælles problemer. Det mener Ulrik Haagerup, tidligere topchef i mediebranchen. I 2017 grundlagde han Constructive Institute.

I samarbejde med KL og Danske regioner og flere medier arrangerer Constructive Institute dette efterår en række møder om den politiske debat med deltagelse af journalister og redaktører og politikere.

Noget er galt

- Journalister, politikere og forskere ved, at der er noget galt med vores demokratiske samtale. Folk vil ikke stille op til valget og befolkningen gider ikke følge med. Og hvis vi gør som vi plejer, får vi nok de resultater, vi plejer, så måske skulle vi gøre noget andet, siger Ulrik Haagerup i podcasten Vi nørder valg.

Han har en bekymring for, at vi også herhjemme vil opleve en splittelse, som den vi har set især i USA, men også i Ungarn og Polen.

Næste pandemi

- Vi har set Men in black-grupper som er helt uden tillid til myndigheder og medier, så jeg kan være bekymret for, at polarisering kan blive den næste pandemi, siger Ulrik Haagerup.

I podcasten peger han på medierne ansvar og at der er brug for en anden form for debat, end den der er kendt fra DR2-programmet Debatten, hvor deltagerne har store munde og ingen ører.

 

Lyt til Vi nørder valg.